De Omloop der Kempen komt eraan!

april 29, 2023

Volgende maand staat het ASML Wielerweekend Omloop der Kempen weer voor de deur. Op zaterdag 20 en zondag 21 mei staan Veldhoven en de Kempen regio weer volledig in het teken van wielrennen. Met hightechbedrijf ASML als nieuwe naamsponsor van het wielerweekend wordt er door de organisatie nog meer energie gestopt in de top- en breedtesport.

Wielerweekend
Op zaterdag wordt om 16u00 het startschot gegeven van de 26e ZLM Omloop der Kempen Ladies. Met het vertrek van de internationale vrouwenklassieker begint het ASML Wielerweekend Omloop der Kempen. Tijdens de wedstrijd van de vrouwen wordt er op het plaatselijke parcours in Veldhoven een wedstrijd gereden door de junioren-mannen. Rond half zeven s’ avonds is het internationale vrouwenpeloton weer terug van hun route over de kasseien van De Kempen. Na de twee finalerondes in Veldhoven wordt duidelijk wie de Italiaanse Rachele Barbieri gaat opvolgen in de ZLM Omloop der Kempen Ladies.

Zondag 21 mei wordt het wielerfeest vroeg in de ochtend hervat. Vanaf de Plaatste in Veldhoven Dorp vertrekken de honderden toerfietsers voor de Toertocht van de Omloop der Kempen. De recreanten hebben de keuze tussen een tocht van 65 of 125 kilometer door De Kempen. Om 12u00 gaan de mannen van start in de 74e SIMAC Omloop der Kempen. De, met 74 edities, oudste wielerklassieker van Nederland is onderdeel van de Nationale Topcompetitie en de grote Nederlandse Talentenploegen zullen hier aan de start verschijnen. Wanneer de mannenklassieker onderweg is in De Kempen, zal op het plaatselijke parcours in Velhoven ruimte zijn voor de jeugd en nieuwelingen om hun wedstrijden te rijden. Later op de middag zijn de mannen weer terug voor hun finalerondes met om 16u15 de verwachte finish in de Dorpstraat in Veldhoven. Met al deze activiteiten is het ASML Wielerweekend Omloop der Kempen een evenement waar top- en breedtesport naast elkaar staan.

ASML
Vanaf heden heet het internationale wielerweekend in Veldhoven “ASML Wielerweekend Omloop der Kempen”. De organisatie van het wielerweekend met twee topsport klassiekers, verschillende jeugdwedstrijden en een toertocht, heeft ASML aan zich weten te binden. Naast een sponsor wordt ASML ook maatschappelijk partner en gaan zij zich samen met de organisatie inzetten voor de gemeenschap van Veldhoven en De Kempen. Een onderdeel van de samenwerking is daarom om activiteiten te organiseren voor gezinnen die het moeilijk hebben in de regio. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar de behoeftes binnen de gemeenschap en aan de hand daarvan worden de plannen uitgewerkt.

“Als wedstrijdorganisator zijn we altijd op zoek naar partijen die zich voor langere tijd willen verbinden aan onze wielerwedstrijden”, zegt Frank van der Meijden als voorzitter van de Omloop der Kempen. “Dit jaar vindt de 74 editie plaats van de Omloop der Kempen, en dat kan niet zonder trouwe sponsoren. We zijn dan ook extra trots dat er weer een internationaal bedrijf uit Veldhoven zich verbindt aan het wielerweekend.  Een bedrijf dat naast het sportieve programma ook aandacht heeft voor sociale thema’s om zo van Veldhoven en de Kempen een mooiere en sportievere plek te maken voor iedereen.”

Carl Leen, programma manager ASML: “Als zichtbaar onderdeel van Veldhoven vinden we het fantastisch om partner te worden van Omloop der Kempen. Naast het behouden van topsport ondersteunen wij graag partners die breedtesport stimuleren en er samen voor willen zorgen dat iedereen kilometers kan maken op de fiets. Wij kijken er naar uit om met alle deelnemers, vrijwilligers, partners en toeschouwers er een topeditie van te maken op 20 en 21 mei!”

ASML & ODK | v.l.n.r. Frank van der Meijden (Omloop der Kempen), Marjolein de Hooge (ASML), Carl Leen (ASML)