Simac verlengt contract met Omloop der Kempen

Het Veldhovense bedrijf Simac heeft onlangs haar overeenkomst als hoofdsponsor met de internationale wielerkoers Omloop der Kempen verlengd. Hiermee continueert een van de oudste wielerklassiekers van Nederland haar solide basis voor de toekomst.

“Als wedstrijdorganisator zijn we absoluut blij met een hoofdsponsor als Simac die zich vanuit het verleden al langere tijd aan ons verbonden heeft,” zegt John van den Akker als koersdirecteur van de Omloop der Kempen. “Door het vertrouwen dat Simac in ons stelt hebben we al jaren een optimale samenwerking en legt dit hoofdsponsorschap een stevige basis onder onze organisatie. Juist nu in deze toch onzekere Corona-tijd is het fijn om te weten dat Simac ons blijft steunen. Samen met partijen als ZLM Verzekeringen, Groenen Groep, Beukers Autoschade, Hoevenaars Sign Industries en VDL maakt Simac het voor ons mogelijk al meer dan 70 jaar een koers van topformaat neer te zetten in de Brabantse Kempen.”

Simac’s CEO Eric van Schagen: “Bij Simac zijn we al vele jaren nauw betrokken bij de wielersport. Enerzijds dus als naamgever van de klassieker Simac Omloop der Kempen. En aan de andere kant door onze sponsoring van de laatste twee edities van het Europees kampioenschap veldrijden en het EK baanwielrennen in Apeldoorn. Onlangs kwam daar nog het hoofdsponsorschap van de Ladies Tour bij. Ook door het internationale karakter van al deze koersen zijn we ervan overtuigd dat ook dit sponsorship met de Omloop der Kempen weer een bijdrage gaat leveren aan onze naamsbekendheid in de Benelux. Daarnaast is natuurlijk de verbinding met Veldhoven en de Kempen van belang. Als van origine Veldhovens bedrijf vinden wij het belangrijk ook op dit gebied iets te kunnen betekenen. En, last but not least, zelf fiets ik de noord-lus en de zuid-lus van de Omloop regelmatig. Ik weet dus hoe mooi en soms ook hoe zwaar deze wielerklassieker voor de coureurs is,” sluit van Schagen met een glimlach af.

De Simac Omloop der Kempen staat op de planning voor zondag 4 juli en opent hiermee dit jaar de Topcompetitie. Normaal staat deze koers altijd in het derde weekend van mei op de wielerkalender, maar de organisatie is al in een vroeg stadium in overleg gegaan met de gemeente, provincie, politie en met de KNWU om vanwege de huidige Covid-19 beperkingen een datum te zoeken die later in het seizoen op de planning staat. En dat is gelukt met zondag 4 juli. In hetzelfde weekend wordt op zaterdag 3 juli de vrouwenkoers van de Omloop der Kempen verreden. Het centrum van Veldhoven, rondom de Dorpstraat, staat dus weer even vol in het teken van wielrennen in het eerste weekend van juli…