SIMAC Omloop der Kempen opent Schwalbe Topcompetitie

SIMAC Omloop der Kempen opent Schwalbe Topcompetitie

SIMAC Omloop der Kempen, met start en finish in Veldhoven, wordt de openingsklassieker van de Schwalbe Topcompetitie. Dat heeft de KNWU bekend gemaakt met de presentatie van de Topcompetitie wielerkalender 2021. SIMAC Omloop der Kempen mag de wielercompetitie openen op zondag 4 juli 2021.

Tevens maakte de KNWU bekend dat het fietsbandenmerk Schwalbe de komende vier jaar hoofdsponsor is van de Topcompetitie Wielrennen voor mannen. De reeks wedstrijden gaat per direct de “Schwalbe Topcompetitie” heten.

De KNWU heeft de Schwalbe Topcompetitie voor mannen opnieuw zelf onder haar hoede genomen, nadat de voorheen organiserende stichting heeft aangegeven zich terug te trekken. De uitvoering en coördinatie is vanaf nu in handen van Courage Events. De reeks telt in 2021 zeven wedstrijden. Er is een kalender waarop ook de eerder uitgestelde wedstrijden een nieuwe plek hebben gekregen.

Door de geldende COVID-19 maatregelen staan in het voorjaar veel Nederlandse wielerkoersen op losse schroeven. Net als in 2020 zijn er al een aantal wedstrijden geannuleerd en doen organisatoren pogingen om hun koers te verplaatsten op de (inter)nationale wielerkalender.

De organisatie van de SIMAC Omloop der Kempen is ook in 2021 tijdig in overleg gegaan met Gemeente, Provincie, KNWU en Politie. Dit jaar met goed resultaat. De op één na oudste klassieker van Nederland heeft de bevestiging ontvangen dat deze koers vanwege Covid-19 dit jaar wordt verplaatst van het traditionele derde weekend in mei, naar 4 juli 2021. “Met ruim 70 jaar historie doe je er als organisatie alles aan om samen met alle betrokken partijen een mogelijkheid te vinden om zo’n mooie koers op veilige manier te laten doorgaan. We kunnen hiermee zo maar eens het eerste echte grote sport evenement in Brabant gaan worden in 2021. Alle seinen staan nu op groen voor het eerste weekend van juli”. Op zondag starten 176 mannen in Veldhoven voor hun Topcompetitie wielerwedstrijd op 4 juli over bijna 200 kilometer door de Brabantse Kempen.  

Voorlopige kalender Schwalbe Topcompetitie 2021:

  • 04/07 Simac Omloop der Kempen
  • 22/08 Ton Dolmans Trofee
  • 05/09 Omloop van Valkenswaard
  • 12/09 HLB van Daal Eurode Omloop
  • 03/10 75e Beemster Kaas Ronde van Noord Holland
  • 10/10 Ronde van Limburg
  • 17/10 Omloop van de Braakman