VELDHOVEN – Topsport van de bovenste plank LIVE kunnen zien in Veldhoven? Ja, dat kan! Volop sfeer, volop strijd, volop genieten!

Steeds meer vrouwen staan vaker hun mannetje. Ook in de wielersport. En dit trekt niet allen volop aandacht van de media. Ook sponsoren zien de almaar groeiende aandacht voor juist deze Topsporters. Want het zijn met name de Nederlandse vrouwen die nationaaal en internationaal het wedstrijdbeeld bepalen. Wij organiseren in 2021 zelfs alweer onze 24e editie van de Omloop der Kempen LADIES die, net zoals de 72e editie voor Elite-Mannen en Beloften, eveneens deel uitmaakt van de ‘Eredivisie van de Wielersport’, de KNWU Topcompetitie!

De allereerste editie voor vrouwen bleek destijds direct en schot in de roos. Een voor vrouwen vergelijkbare ware klassieker zoals wij die ook al sinds 1948 voor mannen organiseren en kweekvijver voor talent is.

Op de erelijst staan dan ook geweldige namen die later naam en faam gingen maken in eendaagse en meerdaagse wedstrijden van UCI WorldCup, op Nederlandse en Wereldkampioenschappen, in Tour en Giro Rosa. Zo stonden ondermeer: Leontien van Moorsel, Marianne Vos, Chantal Blaak, Annemiek van Vleuten en de talentvolle sprintter Lorena Wiebes DSM { voormalig Team Sunweb ] op ons podium in Veldhoven.

Zaterdagavond 03 juli 2021 zullen er weer ontelbare sterke teams naar Veldhoven gereisd zijn voor de overwinning en om zoveel mogelijk punten te scoren voor de eindwinst in de KNWU Topcompetitie 2021.

Tot ziens op zaterdagavond 03 juli!